Ik mag al vele jaren de meest fantastische jonge mensen begeleiden. Het is ‘mijn werk’. 

Ik zet mijn eigen ‘hoog’sensitiviteit bewust in, in dat werk.  Ik kan ook niet anders. Het is immers een zeer bepalend stuk van wie ik ben. Een instrument. Een manier van leven. 

Ook ik worstel nog wel eens met de ‘klassieke instinkers’ en valkuilen die deel blijven uitmaken van ons verhaal.   Maar ik vind elke dag meer en meer manieren om die gevoeligheid als kracht uit te dragen, een verdiende ‘plaats’ en kleur te geven in mijn leven en werken en niet te vergeten, er ook van te genieten. 

Dat plezier en die kracht gun ik jullie stuk voor stuk. 

Ik spreek ‘jullie’ toe, want jij bent niet alleen. 

Jullie ‘raken’ mij en ik ‘raak’ jullie. 

Ik vind het belangrijk te vertellen ‘waarom’ ik het zo nodig vind om jullie te doen groeien tot sterke sensitieve mensen. Om jullie als ‘ambassadeurs’ van een zachte kracht vol vertrouwen de wereld in te sturen. Waarom ik dat zo nodig vind voor jou, maar ook voor de anderen, de omgeving, de hele wereld, het universum and beyond!

Onze ‘challenge’: waarom dan ?

Er is een plaats, meerwaarde en nood aan sensitiviteit in onze maatschappij. Daar ben ik van overtuigd. 

Noem het ‘een missie’. Dit is ‘onze challenge’.  Daarom doe ik bij Sterk Sensitief wat ik doe, samen met jullie.

Ver-ikking, vereenzaming, verharding, verkoeling, versnelling, vervreemding, verandering, verorbering, verstedelijking, vervuiling, vergrijzing …

Maatschappelijke uitdagingen 21e E

Laat ons niet flauw doen. Hoogsensitiviteit kan een eigenschap zijn die ons in deze tijden kwetsbaar maakt. Tegelijk kan er een enorme kracht van uitgaan. 

1 op 5 mensen is Hoogsensitief. Kijk eens rond je. 1 op 5. 

Dat is toch een uniek potentieel wanneer dit talent de wereld kan worden ingestuurd?

Mooimakers, verbinders, out of the box denkers, doordenkers, zorgdragers, voelers, goede waarnemers, sfeermakers, creatievelingen, zinzoekers, …

Hoogsensitieve personen in hun kracht

Ik geloof in natuur. En in die natuur is verscheidenheid juist krachtig en normaal. Verschillende manieren van zijn vullen er elkaar aan, doen overleven. 

Ik vind het zonde wanneer je zou beslissen om jouw gevoeligheid aan te passen, weg te steken, te verdrukken, te negeren, aan de kant te zetten … zodat je wat beter in de ‘normale gang van zaken’, ’de mainstream’ zou inpassen. Zodat je niet ‘te moeilijk’ zou doen of zijn. 

Ik roep je dus op om jouw manier, jouw plek en weg te vinden in die systemen, maar mét al je sensitiviteit: als aanvulling, verrijking, een meerwaarde, evenwaardig. 

Jij bent niet alleen

Ik wil verschil maken voor jou op een zeer persoonlijk niveau. 

Zodat je deel kan gaan uitmaken van de kudde van jonge mensen die wakker, sterk én sensitief met vertrouwen de toekomst in de ogen kijkt. Op een manier die helemaal bij jou past. 

Voor jou als ‘volwassene van morgen’ wordt het inzetten van je gevoeligheid als kracht een vanzelfsprekendheid. 

Zo maak jij een indruk op de ander en de omgeving. 

Ons samen leven zal daar alleen maar rijker van worden.  

Ik vind het ook nodig iets te betekenen voor de mensen die rond je staan en die voor jou belangrijk zijn. Je ouders, je familie, je vrienden, partners, werkgevers, coaches en leidinggevenden, leerkrachten, begeleiders, … Ze kunnen je bijstaan en steunen op jouw weg. Ik leer je te praten met hen over je noden en hoe je samen met hen, op je best kan zijn.

Groen maakt gezond! Wist je dat? Je ontdekt hier hoe belangrijk de natuur, bos en dieren zijn in mijn werk en leven. 

De uitdaging is ook om nu meer dan ooit goed zorg te dragen voor onze planeet. Ik wil jullie graag, als dat nog niet gebeurd is, ‘besmetten’ of ‘injecteren’ met een sterke dosis liefde voor de natuur. 

Dat is wat ik wil doen voor onze natuur, omgeving en planeet.  Want je kan niet anders dan zorg te dragen voor wat in je hart en ziel kruipt. 

Op welke manier dan ?

Ik trek heel graag met je de natuur in, op zoek naar inzichten, oude wijsheden en natuurwetten in het bos en bij de dieren. Het is steeds weer alsof we een eiland betreden met heel veel rust, ruimte, veiligheid en vertrouwen.

We gaan ook met aandacht ‘ervaren’.  Omdat ik het belangrijk vind dat je niet alleen met het hoofd dingen ‘weet’, maar ze ook echt kan voelen en doorleven. 

Dat wil zeggen dat we ‘mobiel’ gaan, steeds ‘buiten’ en in ‘beweging’ op verschillende mooie plekken in de natuur.

We kijken naar wat er was en wat er komen mag, maar vertrekken daarbij altijd van de kracht en het tempo van het hier en nu. 

Mijn manier om jou te begeleiden is persoonlijk, echt, met wat humor én gefundeerd.