Hallo, ik ben Annelies en wanneer je via deze praktijk je Hoogsensitiviteit wil verkennen en ontwikkelen begeleid ik je graag.

Misschien weet je graag iets over mijn ‘achtergrond’?

Ik ben master in de Pedagogische Wetenschappen- Orthopedagogiek, gespecialiseerd in Therapie met Assistentie van Dieren en Natuur, erkend HSP-professional en Forest Mind Guide.

Maar bovenal ben ik Annelies, °1979, opgegroeid in Averbode. Nu woon ik in Testelt.

Mensen en deel uitmaken van hun persoonlijke uitdagingen en groei, werken met dieren en natuurlijk gedrag, werken met en in de natuur, en elke mogelijke combinatie daarvan… is mijn passie.

Wie ben ik? Gewoon ‘ZIJN’ vind ik heerlijk. Een beetje prullen in mijn tuin en moestuin, mijn handen goed vuil maken, het gezellig maken in mijn huisje, de natuur intrekken met mijn hond Lennie, lezen en nieuwe dingen leren, dansen, yoga, geen ‘moeten’ … daar en dan vind ik rust. Die momenten heb ik nodig om ‘wel te zijn’.
Want meestal wil ik ook graag BETEKENISVOL zijn – verschil maken – nuttig zijn en waardenvol. Zelfs als ik zomaar niets speciaals doe wil ik dat. Ik ben dan ook een harde werker, bijna altijd BEZIG met iets of in mijn hoofd. Ik ben daarin ook nogal ‘diepzinnig’.
Als ik iets doe vind ik het belangrijk dat het een verschil maakt dat IK het doe. Ik wil er kleur aan geven door wie ik BEN. Ik ben zeer ‘fijngevoelig’. Ik VOEL het wanneer iets ZINvol is.
Ik hou van ‘verfijning’. Ik heb nood aan SCHOONheid en PURE ECHTheid. Om te zien – voelen – ruiken – maken – uiten – ontmoeten … In hele kleine dingen. Verwonderen.
VRIJheid om mijn eigen levenstempo te bepalen is belangrijk. Ik moet op tijd kunnen stilstaan of stilvallen. Naar de diepte kunnen gaan of gewoon even dobberen. Doorgaan of rusten.

Ik wil ZORGEN voor mezelf. Een gezonde geest en ziel in een gezond lichaam. Een natuurlijke ORDE.
Ik geniet ervan om te zorgen voor de dieren en mijn natuur. Ik geniet wanneer ik het vertrouwen voel wanneer een dier zich laat verzorgen of wanneer iets bloeit en groeit. Ik geniet ervan dat de dieren of wat er rond me is zo in zijn kracht staat. Ik geniet wanneer ook anderen hiervan genieten. Ik geniet van het werken met mensen en het vertrouwen dat daar wederzijds vanuit gaat.
Ik wil er ook ZIJN voor de ander. Nabij of verder af.

Bij dieren en in de natuur is mijn VEILIGE plek. Daar ben ik het dichtst bij mijn NATUUR.
Het is er echt. Het is er vertrouwd. Ik kan er mezelf zijn. Ik kan er mijn longen open zetten en het alles diep inademen en laten binnenkomen. WEZENlijk – vreugdevol op een eigen RITME en TEMPO. Er is niet teveel – het is niet oppervlakkig. Ik kan er nabij zijn en open zijn. Ik kan er in mijn kracht bij de mensen zijn – dicht bij mezelf. De plek waar ik op mijn beste voel – zie – weet – maak. De ezel is mijn krachtdier, mijn compagnon, mijn collega, mijn leermeester.
In hét moment, op deze plek bij de dieren en natuur ben ik ervan overtuigd dat contact mogelijk is met de eeuwenoude oer-verbinding die nog in ieder van ons schuilt – zij het soms zwaar ondergesneeuwd.
En dat het een sleutel bevat om opnieuw iets sterks dat in je zit te openen.

Ik schrijf en maak graag verhalen. Er zitten veel verhalen in mij. Fantastische verhalen – echt gebeurd of echt gebeurd in mijn hoofd – over de dieren en de natuur, over de mensen, over de mensen met de dieren, over onze natuur… Ik verbind me dan ook graag met jouw verhaal, even of een tijdje samen ‘sterk-sensitief’ onderweg zijn, ik kijk er al naar uit!