Ik vertel je toch ook graag even over mijn passie voor deze fantastische dieren. In het individuele begeleidingstraject krijg je de kans om hen te ontmoeten op de boerderij.

Ezelboerderij De Hoef en de omringende natuur is een bijzondere groeiplek. Er heerst rust en ruimte. Veiligheid, vertrouwen en gezelligheid zijn op dit eiland ons kompas voor mens en dier. De kudde kijkt ernaar uit de jonge mensen echt te ont-moeten. In een veilig kader verkennen we samen met de dieren onze en hun sensitiviteit en ‘prikkeldraad’.

Tijdens deze ontmoetingen zijn ‘de ware aard’ van elk uniek dier, de kudde, ‘natuurlijk’ gedrag en noden, levensverhalen, … de ingangspoort en spiegel in alles wat we doen. Samen werken we met en voor de dieren op het ritme van de natuur. De mensen en de dieren maken zo voor elkaar een wezenlijk en duurzaam verschil. Meer lezen

Wanneer je in de wereld van de ezel fijn wil vertoeven ga je best op verkenningstocht. Je ontdekt dan alles over vertrouwen, over hun taal (dierentaal is lichaamstaal), over hoe ze echt zijn (hier en nu als een ezel in ezeltijd), over hoe ze zorgen voor zichzelf en elkaar, over hoe samen leven in kudde, over draadloze verbinding en doen, denken, leren, voelen en schitteren als een sensitief krachtdier!

Wat kan jij dan voor de dieren betekenen? In de omgang met de dieren en natuur is sensitiviteit een superkracht! Sensitieve mensen kunnen hen haarfijn begrijpen en aanvoelen. Dit helpt om hun gezondheid en welzijn te kunnen inschatten. Dit helpt om de juiste houding te vinden om samen met hen te kunnen leren, groeien en spelen. Het helpt om samen te zoeken naar wat te doen bij overprikkeling en blokkades, er zijn altijd wel ezelbruggetjes te maken. Het helpt hen om te groeien en kunnen schitteren in hun werken met mensen.

Onze zoon is er enorm op vooruit gegaan door jullie begeleiding! Hij heeft geleerd om zijn gevoel te uiten door de link met de ezels. Het inzicht in zijn kunnen en mogelijkheden zijn veel breder geworden. Ongelofelijk hoe de dieren en de begeleiding hiermee geholpen hebben. Het stuk natuur rondom de boerderij is een leerzaam en rustgevend gebied. Het zorgen voor en zorg krijgen van de dieren is ongelofelijk positief.