Wanneer je Hoogsensitief bent behoort dit tot jouw natuur. Het is dan een belangrijk deel van wie je bent en van je persoonlijkheid. Het betekent dat je sterk bent in waarnemen én deze prikkels diepgaand verwerkt. Je hersenen en zenuwstelsel werken anders en je ervaart de wereld op een andere en intense manier.

Misschien ervaar je het nu nog vooral als een ‘last’. Overprikkeling en emotionaliteit liggen op de loer. Je hebt meer tijd en hersteltijd nodig. Nieuwe en onvertrouwde situaties kunnen je ongemakkelijk maken. Je stressbrein neemt al eens de regie over. Misschien ben je nieuwsgierig naar hoe je het beste uit die eigenschap kan halen?

De doelgerichte interacties met de natuur zorgen voor beklijvende ervaringen die open zetten, stimuleren en (innerlijke) dialoog mogelijk maken. Krachten worden aangewakkerd en je groeit door naar jezelf durven zijn, in relatie tot anderen en de omgeving.  

De tussenstations ergens onderweg in jouw verhaal zijn :

Verkenning – Bewustwording – Aanvaarding en Omarmen – Ontprikkelen – Ontwikkelen – Heropleven – Toekomstgerichte transitie – Inzetten

In een veilig natuurlijk kader en in alle rust en ruimte verkennen we jouw sensitiviteit. Je leert je eigenschap beter begrijpen, aanvaarden en er bewuster mee omgaan.

Zo kan je vanuit een goede zelfzorg, zelfvertrouwen en zelfhantering met deze zachte kracht van betekenis zijn voor jezelf, anderen rond je en je omgeving. Hoogsensitiviteit wordt dan een talent.

Een coaching-traject wordt steeds op maat uitgewerkt, want elk groeiverhaal is immers uniek. We werken 1 op 1 in sessies van ongeveer 1,5 uur en treffen elkaar maandelijks.

We werken buiten, vanuit ervaring en beweging, met de seizoenen mee in Natuurgebied De Demerbroeken te Testelt of Averbode Bos en Heide.

Neem vrijblijvend contact voor een kennismaking of meer informatie.