Het verschil

Het verschil dat we kunnen maken

Ik heb echt een superleuke job. Ik mag met jullie – stuk voor stuk fantastische jonge mensen – op pad gaan, dat is sowieso al een cadeau.  Ik werk in het meest prachtige kantoor in natuurgebieden in Testelt en Averbode, bij de dieren, buiten, vanuit beweging en heel dicht bij mezelf. En dat is heerlijk. 

Mijn sensitiviteit krijgt zo goed als elke dag vrij spel en is mijn super-power.

En dat kan jij ook - de eigenschap voor je laten werken en er verschil mee maken!


But why??

Ik hoor je zeggen: maar is het niet genoeg dat ik me gewoon leer staande houden, zodat ik er geen last meer van heb? Waarom die extra-mile gaan en gaan ‘schitteren’ in de zachte kracht? Waarom moet ik per se een ‘verschil’ gaan maken? En zo gemakkelijk is dat wel niet ze!

Wel, omdat er een plaats, meerwaarde en nood is aan sensitiviteit in onze maatschappij. Daar ben ik van overtuigd. Dat ‘shinen’ is dus nodig voor jou, maar ook voor de anderen, de omgeving, de hele wereld, het universum and beyond!

Ver-ikking, vereenzaming, verharding, verkoeling, versnelling, vervreemding, verandering, verorbering, verstedelijking, vervuiling, vergrijzing …

MAATSCHAPPELIJKE UITDAGINGEN 21E E

Laat ons niet flauw doen. Hoogsensitiviteit kan een eigenschap zijn die ons in deze tijden kwetsbaar maakt. Tegelijk kan er een enorme kracht van uitgaan. 

1 op 5 mensen is Hoogsensitief. Kijk eens rond je. 1 op 5. 

Dat is toch een grote kans wanneer dit talent, jouw talent, de wereld kan worden ingestuurd

Mooimakers, verbinders, out of the box denkers, doordenkers, zorgdragers, voelers, goede waarnemers, sfeermakers, creatievelingen, zinzoekers, …

- HOOGSENSITIEVE PERSONEN IN HUN KRACHT

Hoogsensitiviteit is geen afwijking! Ik geloof in natuur. En in die natuur is verscheidenheid juist krachtig en normaal. Verschil mag er zijn.  Verschillende manieren van zijn vullen er elkaar aan, doen overleven. 

Ik vind het zonde wanneer je zou beslissen om jouw gevoeligheid aan te passen, weg te steken, te verdrukken, te negeren, aan de kant te zetten … zodat je wat beter in de ‘normale gang van zaken’, ’de mainstream’ zou inpassen. Zodat je niet ‘te moeilijk’ zou doen of zijn.

Ik roep je dus op om jouw manier, jouw plek en weg te vinden in die systemen, maar mét al je sensitiviteit: als aanvulling, verrijking, een meerwaarde, evenwaardig.

Jij bent ook niet alleen. Jij kan dus deel gaan uitmaken van de kudde van jonge mensen die wakker, sterk én sensitief met vertrouwen de toekomst in de ogen kijkt. Op een manier die helemaal bij jou past. En waarbij het gewoon perfect normaal is dat je jouw gevoeligheid als superpower altijd op zak hebt en gebruikt.

Zo maak jij een indruk op de ander en de omgeving. Als deel van een sensitieve beweging. En daar wordt iedereen beter van.

Ben je ook zo'n dierenvriend als ik en ben je curieus naar hoe ik dieren en natuur inzet als partner wanneer ik met jullie op weg ga? 

Ontdek hier meer. 

Of weet je genoeg: lees hier hoe we eraan kunnen beginnen.   


Het verschil
keyboard_arrow_up
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x