Individueel basistraject

1 op 1 onderweg richting Sterke Sensitiviteit

Ben je jong-volwassen student of young-professional (20-er of 30-er) én hoogsensitief? 

Dan is dit traject voor jou. 


Herken je dit ? 

 • Ik red het niet, het is allemaal te snel, te veel, té … kon ik de wereld maar even afzetten of op pauze, maar alles draait maar door en ik draai rond en rond en rond en rond… 
 • Ik hou me krampachtig vast aan de takken van de bomen in de storm van het leven, maar ik weet niet hoelang ik het nog kan houden. Wat voor de anderen zo vanzelfsprekend lijkt vraagt mij zoveel energie of tijd. Mijn potjes zitten vol en er blijft maar bijkomen. Ik heb het gevoel mijn grip te verliezen. Ik heb stress, ben bang, onzeker… Ik voel zoveel, ik denk zoveel, ik doe niet genoeg, mijn lichaam protesteert (kies: mijn darmen slaan tilt, ik sta weer vol rode vlekken, ik heb nog maar eens hoofdpijn, ik ben zo misselijk, zo moe …), … er is zoveel dat blijft hangen, plakken, malen… er dreigt een system fail of shut down. 
 • Wat is er toch mis met mij, ik voel me zo ‘anders’ , zo zwak, zo niet begrepen. Ik hoorde het al zo vaak: dat ik toch gewoon ‘normaal’ kan doen, niet zo flauw of klein-pijnig, dat ik een tikkeltje raar ben, dat dat toch allemaal niet zo erg is, dat ik de wereld toch niet moet redden, dat ik het moet ‘los-laten’, rustig aan doen, kalmeren, dat het toch zo moeilijk niet hoeft, dat ik zover niet vooruit moet denken of niet zo diep, dat ze het toch zo helemaal niet bedoeld hadden – dat ik er dus teveel achter zoek, … De dingen die mij bezig houden zijn precies zo anders dan bij de mensen in mijn omgeving… 
 • Ik wil wel sociaal zijn… maar ik word daar zo moe van … het masker dat ik meestal draag weegt zo zwaar. Ik wilde eigenlijk last minute zeggen dat ik toch niet mee zou gaan, maar dat durfde ik niet. Hier sta ik dan op ‘het feestje’. Zo oppervlakkig, zoveel geroddel, zoveel schone schijn, zoveel lawaai-geur-indrukken-… als jullie zouden weten wat ik echt denk, voel en leuk vind zouden jullie me waarschijnlijk de deur wijzen. Er bij horen is voor nu belangrijker dan mezelf zijn. 
 • De twijfel slaat toe, je voelt een mismatch (in je job of studierichting) en keuzes lijken te moeten worden gemaakt. Wat moet ik nu doen? Ik kan het niet, ik wil het niet, ik geloof het niet, ik durf het niet, ik zie het niet, … NIET NIET NIET 

Het is natuurlijk niet altijd zo zwart-wit, … er zijn ook mooie dingen die al wel goed gaan. Het is niet al kommer en kwel, … maar je snapt het plaatje? 


Wat is er aan de hand ? 

Hoewel jouw Hoogsensitief zijn altijd uniek is en maar 1 stukje van jouw persoonlijkheid, zijn er toch een aantal steeds terugkerende ‘beren op de weg’ waarmee je dus zeker niet als enige HSP worstelt. 

Enkele ‘problemen achter de problemen’: hier kan je al eens over doordenken of doorvoelen: 

 • Je fijngevoelige systeem wordt dagelijks door een nooit eindigende stroom van prikkels bestormd. Daar is het niet voor gemaakt. Het is te veel voor je om te ‘verwerken’. 
 • Wanneer al je ‘prikkelpotten’ vol zitten en jij (en dus je hersenen, zenuwstelsel, lichaam…) zwaar onder stress en druk staat, zijn er ‘uitlaatkleppen’ voor prikkels nodig. Wanneer je die nog niet gevonden hebt zijn uitbarstingen, overstromingen, implosies, … al eens ‘buiten gebruik gaan’ onvermijdelijk. 
 • Jouw overlevingsstrategieën werken om je nu staande te houden, maar als je eerlijk bent zijn ze niet altijd even goed voor jezelf of je omgeving op de langere termijn. 
 • Je begrijpt nog niet hoe Hoogsensitief zijn (in)’werkt’. Wat het vraagt en nodig heeft om voordelig in plaats van lastig of nadelig te zijn. Hoe je ‘uitdrukking’ kan geven aan al die ‘indrukken’. Daardoor ‘overkomt’ het je en heb je het nog niet ‘in handen’ genomen of ‘omarmd’. 
 • Als je niet weet dat je een zwaan bent en je gaat jezelf vergelijken met de eenden in de vijver, is het niet zo raar dat je je best anders en vreemd voelt.
 • Je hebt nog geen werkende manier gevonden om ‘bij de anderen’ te zijn en tegelijk ook ‘bij jezelf’ te blijven. 
 • Er is nog geen kennis, ruimte, energie of frisheid om te ontdekken welke talenten en uniek potentieel in jou zitten, klaar om wakker gemaakt te worden of van onder het stof gehaald. 
 • Je voelt de druk van verantwoordelijkheid en verplichtingen zo sterk, je wil het zo goed doen, dat het moeilijk is om je op te richten richting de toekomst. 
 • Je voelt nog niet genoeg wie je in wezen bent en graag doet, om al keuzes te maken die je doen en laten kunnen sturen. De toekomst maakt je nu vooral bang en onzeker. 

Maar dat kan allemaal nog komen ! 

(BTW twijfel je nog, schrijf je dan in voor het gratis webinar Hoogsensitief Wablief? en kom meer te weten over de eigenschap.)


Het kan ook anders : wat je met dit programma kan bereiken 

Goed nieuws. Dit hoeft zo niet te blijven, en ook voor jou kan dit anders! 

In dit 1 op 1 basistraject wordt voor jou heel wat duidelijk : 

 • Je kan je leren ‘staande houden’ in deze sterk prikkelende wereld.
 • Je kan aangenaam kennismaken met dit belangrijk stuk van jezelf. 
 • Je kan jouw (verborgen) krachten wakker maken en ontwikkelen. 
 • Je kan genieten van jouw sensitiviteit. 
 • Je kan (weer) in jezelf geloven. 
 • Je kan die jonge zwaan zijn én gezellig mee zwemmen met al die andere vogels op het water én met de stroom mee. 
 • Je gaat vol vertrouwen de toekomst in de ogen kijken, met je gevoeligheid als grootste kracht, klaar om verschil te maken. 
 • Heel dicht bij jouw natuur. 
 • Sterk en sensitief tegelijk.  
 • Dat kan. 

Samen komen we in beweging en trekken we al wandelend de natuur in, we keren naar de oude wijsheid van de dieren en het bos. 


Waarin zal je groeien 

Ben je klaar om ook sterk sensitief te worden ? 

Ik vertel je graag hoe ik je zal begeleiden op je weg. 

Ik leer je in dit programma de kennis en sleutelvaardigheden die je nodig hebt om bewust te worden – te aanvaarden – te ontwikkelen en om je fijngevoeligheid in te zetten als kracht.

Je leert jezelf:  

 • Kalmeren
 • Hanteren
 • Accepteren
 • Accelereren 
 • Connecteren
 • Oriënteren

En je groeit : 

Van teveel naar net genoeg

Van ont-prikkelen naar ont-wikkelen

Je leert jezelf kalmeren wanneer het allemaal ‘te veel’ voelt en kan bewuster omgaan met prikkels.

Van onhoudbaar naar in handen

Van pieken en dalen naar golven

Door te verkennen wat Hoogsensitief zijn is en niet is en hoe jouw gevoeligheid nu voor of tegen je werkt wordt het allemaal wat duidelijker.

Van worsteling naar omarming

Van vreemde eend naar jonge zwaan

Je krijgt steeds minder het gevoel dat je gevoeligheid iets 'lastig' is waar je vanaf wil, maar begint de krachten en talenten te zien die erbij horen. 

Van kwetsbaarheid naar super-power

Je ontdekt welke factoren in jezelf en jouw omgeving bepalen of je de mooie of de moeilijke kanten van je gevoeligheid ervaart.

Van aanpassen naar nieuwe pasvormen

Van niet/alleen op de wereld naar samen omgangswijs

We zoeken hoe je kan groeien in samen leven, werken, zijn met anderen, zonder daarbij jezelf te ver aan te passen of kwijt te geraken. 

Van verdwaald naar jouw unieke pad richting toekomst

Terug dicht bij jouw natuur

Je kijkt de toekomst positief tegemoet en ziet stilaan de weg die je kwijt was, ’jouw weg’ weer voor je. Je bent klaar om acties te ondernemen. 

Stap voor stap. 


Praktische informatie

Je kan met dit individueel basistraject starten wanneer jij er klaar voor bent. 

Het traject bestaat gemiddeld uit:

 ✓een 12-tal sessies van telkens 1,5u

✓Verspreid over een periode van in totaal ongeveer zes à negen maanden

✓Op verschillende natuurlocaties regio Scherpenheuvel-Zichem

✓Whatsapp contact tussendoor

✓We werken met een digitaal werkboek 

✓Nazorg en 'onderhoud' op maat

Wanneer je meteen intekent voor het volledige traject investeer je 960 EUR (2-maandelijkse afbetalingen zijn mogelijk met tussentijdse evaluatiemomenten per blok van 4 sessies).  

Schatten we samen in dat voor jou wat meer maatwerk is aangewezen bedragen de tarieven per sessie van 1,5u - 90 EUR. 


Ben je er klaar voor ?

Heb je interesse? Dan kan je je aanmelden voor een (online) kennismakingsgesprek van 45 min. Tijdens dit gesprek kan ik luisteren naar waar jij tegenaan loopt, onderzoeken we samen of dit programma past bij wat jij nu nodig hebt, is er ruimte voor al jouw vragen en vertel ik je hoe ik je kan helpen.

Misschien twijfel je nog - check nog even het gratis e-boek 'de 7 grootste misverstanden over hoogsensitiviteit'.  

Heel graag tot binnenkort.


Individueel basistraject
keyboard_arrow_up
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x