Individuele coaching

1 op 1 onderweg richting Sterke Sensitiviteit

Ben je een intens jong mens (student of 20-er/30-er) én hoogsensitief? 

Misschien zit je nog met heel wat vragen. Of heb je de smaak te pakken en wil je nog veel meer gaan verkennen en ontwikkelen om zo helemaal jouw sensitieve ding te kunnen gaan doen. Je hoogsensitiviteit brengt je misschien nog in de problemen, die je wil oplossen op een manier die heel persoonlijk op jouw lijf geschreven is. Waarmee je verder aan de slag wil om er echt eigenaarschap in te kunnen opnemen … 

Ik help je heel graag op weg om daarin het een en ander te veranderen.

In deze 1:1 HSP- coaching ga ik heel graag samen met jou op pad. Stap voor stap. Letterlijk op wandel in de natuur. Ten volle inspelend op jouw vragen en doelen. 


Herken je dit ? 

 • Ik red het niet, het is allemaal te snel, te veel, té … kon ik de wereld maar even afzetten of op pauze, maar alles draait maar door en ik draai rond en rond en rond en rond… 
 • Ik hou me krampachtig vast aan de takken van de bomen in de storm van het leven, maar ik weet niet hoelang ik het nog kan houden. Wat voor de anderen zo vanzelfsprekend lijkt vraagt mij zoveel energie of tijd. Mijn potjes zitten vol en er blijft maar bijkomen. Ik heb het gevoel mijn grip te verliezen. Ik heb stress, ben bang, onzeker… Ik voel zoveel, ik denk zoveel, ik doe niet genoeg, mijn lichaam protesteert (kies: mijn darmen slaan tilt, ik sta weer vol rode vlekken, ik heb nog maar eens hoofdpijn, ik ben zo misselijk, zo moe …), … er is zoveel dat blijft hangen, plakken, malen… er dreigt een system fail of shut down. 
 • Wat is er toch mis met mij, ik voel me zo ‘anders’ , zo zwak, zo niet begrepen. Ik hoorde het al zo vaak: dat ik toch gewoon ‘normaal’ kan doen, niet zo flauw of klein-pijnig, dat ik een tikkeltje raar ben, dat dat toch allemaal niet zo erg is, dat ik de wereld toch niet moet redden, dat ik het moet ‘los-laten’, rustig aan doen, kalmeren, dat het toch zo moeilijk niet hoeft, dat ik zover niet vooruit moet denken of niet zo diep, dat ze het toch zo helemaal niet bedoeld hadden – dat ik er dus teveel achter zoek, … De dingen die mij bezig houden zijn precies zo anders dan bij de mensen in mijn omgeving… 
 • Ik wil wel sociaal zijn… maar ik word daar zo moe van … het masker dat ik meestal draag weegt zo zwaar. Ik wilde eigenlijk last minute zeggen dat ik toch niet mee zou gaan, maar dat durfde ik niet. Hier sta ik dan op ‘het feestje’. Zo oppervlakkig, zoveel geroddel, zoveel schone schijn, zoveel lawaai-geur-indrukken-… als jullie zouden weten wat ik echt denk, voel en leuk vind zouden jullie me waarschijnlijk de deur wijzen. Er bij horen is voor nu belangrijker dan mezelf zijn. 
 • De twijfel slaat toe, je voelt een mismatch (in je manier van leven, je job of studierichting) en keuzes lijken te moeten worden gemaakt. Wat moet ik nu doen? Ik kan het niet, ik wil het niet, ik geloof het niet, ik durf het niet, ik zie het niet, … NIET NIET NIET 

Het is natuurlijk niet altijd zo zwart-wit, … er zijn ook mooie dingen die al wel goed gaan. Het is niet al kommer en kwel, … maar je snapt het plaatje? 


Wat is er aan de hand ? 

Hoewel jouw Hoogsensitief zijn altijd uniek is en maar 1 stukje van jouw persoonlijkheid (je 'bent' nog zoveel meer dan dat), zijn er toch een aantal steeds terugkerende ‘beren op de weg’ waarmee je dus zeker niet als enige HSP worstelt. 

Enkele mogelijke ‘problemen achter de problemen’: 

 • Je fijngevoelige systeem wordt dagelijks door een nooit eindigende stroom van prikkels bestormd. Daar is het niet voor gemaakt. Het is te veel voor je om te ‘verwerken’. 
 • Wanneer al je ‘prikkelpotten’ vol zitten en jij (en dus je hersenen, zenuwstelsel, lichaam…) zwaar onder stress en druk staat, zijn er ‘uitlaatkleppen’ voor prikkels nodig. Wanneer je die nog niet gevonden hebt zijn uitbarstingen, overstromingen, implosies, … al eens ‘buiten gebruik gaan’ onvermijdelijk. 
 • Jouw overlevingsstrategieën werken om je nu staande te houden, maar als je eerlijk bent zijn ze niet altijd even goed voor jezelf of je omgeving op de langere termijn. 
 • Je begrijpt nog niet hoe Hoogsensitief zijn (in)’werkt’. Wat het vraagt en nodig heeft om voordelig in plaats van lastig of nadelig te zijn. Hoe je ‘uitdrukking’ kan geven aan al die ‘indrukken’. Daardoor ‘overkomt’ het je en heb je het nog niet ‘in handen’ genomen of ‘omarmd’. 
 • Misschien vergelijk je wel appelen met peren en is het daardoor niet zo raar dat je je best anders en vreemd voelt.
 • Je hebt nog geen werkende manier gevonden om ‘bij de anderen’ te zijn en tegelijk ook dicht ‘bij jezelf’ te blijven. 
 • Er is nog geen kennis, ruimte, energie of frisheid om te ontdekken welke talenten en uniek potentieel in jou zitten, klaar om wakker gemaakt te worden of van onder het stof gehaald. 
 • Je voelt de druk van verantwoordelijkheid en verplichtingen zo sterk, je wil het zo goed doen, dat het moeilijk is om je op te richten richting de toekomst, laat staan staande te houden in het nu. 
 • Je voelt nog niet genoeg wie je in wezen bent en graag doet, om al keuzes te maken die je doen en laten kunnen sturen of je eerdere keuzes gericht te gaan bijsturen. De toekomst maakt je nu vooral bang en onzeker. 

Maar dat kan allemaal nog komen ! 

(BTW Wil je eerst nog wat meer te weten komen over Hoogsensitiviteit om te checken of deze eigenschap bij jou past ? Ga dan eens mee op een volgende Wandelparlee of check de zelftest


Het kan ook anders : wat je met deze HSP-coaching kan bereiken 

Goed nieuws. Dit hoeft zo niet te blijven, en ook voor jou kan dit anders! 

Wat als dit na een tijd voor jou waarheid wordt: 

 • Je kan je leren ‘staande houden’ in deze sterk prikkelende wereld.
 • Je kan aangenaam kennismaken met dit belangrijk stuk van jezelf. 
 • Je kan jouw (verborgen) krachten ontdekken, wakker maken en ontwikkelen. 
 • Je kan genieten van jouw sensitiviteit. 
 • Je kan (weer) in jezelf geloven. 
 • Je kan helemaal jezelf zijn en zo meedoen met de anderen. 
 • Je kan vol vertrouwen de toekomst in de ogen kijken, met je gevoeligheid als grootste kracht, klaar om verschil te maken. 
 • Heel dicht bij jouw natuur leven, werken, zijn. 
 • Sterk en sensitief tegelijk.  
 • Het kan. 


Samen komen we in beweging en trekken we al wandelend de natuur in. Stap voor stap kom je dichter bij en keer je weer naar jouw gevoelige natuur. Dat voelt dan als thuiskomen. 
Waarin zal je groeien 

Ben je klaar voor groei en verandering? 

Ik ben met plezier je ‘persoonlijke trainer’ van je sensitieve lichaam, geest en ziel. 

Om je gevoeligheid te verkennen, omarmen, activeren, ontwikkelen en vervullen.

Ik vertel je graag hoe ik met je mee ga op je weg en hoe jij voor jezelf het verschil kan gaan maken. 

Dit mag er veranderen: 

Ik gids je doorheen heel wat kennis en sleutelvaardigheden die je nodig hebt om bewust te worden – te aanvaarden – te ontwikkelen en om je fijngevoeligheid in te zetten als kracht.

Je weet jezelf te :  

 • Kalmeren
 • Hanteren
 • Accepteren
 • Accelereren 
 • Connecteren
 • Oriënteren

En je groeit : 

Van teveel naar net genoeg

Van ont-prikkelen naar ont-wikkelen

Je weet jezelf te kalmeren wanneer het allemaal ‘te veel’ voelt en kan bewuster omgaan met prikkels.

Van onhoudbaar naar in handen

Van pieken en dalen naar golven

Door te verkennen wat Hoogsensitief zijn is en niet is en hoe jouw gevoeligheid nu voor of tegen je werkt wordt het allemaal wat duidelijker.

Van worsteling naar omarming

Van vreemde eend naar jonge zwaan

Je krijgt steeds minder het gevoel dat je gevoeligheid iets 'lastig' is waar je vanaf wil, maar begint de krachten en talenten te zien die erbij horen. 

Van kwetsbaarheid naar zachte kracht

Je ontdekt welke factoren in jezelf en jouw omgeving bepalen of je de mooie of de moeilijke kanten van je gevoeligheid ervaart.

Van aanpassen naar nieuwe pasvormen

Van niet/alleen op de wereld naar samen omgangswijs

We zoeken hoe je kan groeien in samen leven, werken, zijn met anderen, zonder daarbij jezelf te ver aan te passen of kwijt te geraken. 

Van verdwaald naar jouw unieke pad richting toekomst

Terug dicht bij jouw natuur

Je kijkt de toekomst positief tegemoet en ziet stilaan de weg die je kwijt was, 'jouw weg en bestemming' weer voor je. Je bent klaar om acties te ondernemen. 

Stap voor stap. 

Zodat jij het meest mooie, intens sensitieve en natuurlijk gelukkige leven voor jezelf kan vorm geven en beleven. Praktische informatie

Een 1:1 coaching bestaat uit:

 ✓sessies van telkens 1u20 min

✓Op verschillende natuurlocaties regio Scherpenheuvel-Zichem

✓Een digitaal werkboek 

✓Maatwerk

✓Een doorgroei naar 1:1 coaching voor Zinzoekers is mogelijk

Je investeert 90 EUR per sessie (1u20min) in je persoonlijke groei 

Ga even na bij je mutualiteit of een gedeeltelijke terugbetaling kan worden voorzien.  


Ben je er klaar voor ?

Kriebelt het? Dan plan ik graag een kennismaking met jou. Tijdens deze babbel kan ik luisteren naar waar jij tegenaan loopt en waar je naartoe wil. 

We onderzoeken samen of ik en wat ik te bieden heb past bij wat jij nu nodig hebt en hoe dat vorm kan krijgen helemaal op jouw maat en lijf geschreven. Er is uiteraard alle ruimte voor jouw vragen.

Een kennismaking duurt 1u en kost 70 EUR. Kan je niet wachten om er al aan te beginnen -->

Check alvast dan even het gratis e-boek 'de 7 grootste misverstanden over hoogsensitiviteit'.  

Of schrijf je gelijk al in voor een volgende Wandelparlee 


Ik kijk er naar uit je binnenkort te ont-moeten!


Individuele coaching
keyboard_arrow_up
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x