Terug naar jouw HS natuur

DIY online training  

Met deze DIY training stap je in 4 levels uit de ruis en wurggreep van chronische overprikkeling in het ritme van jouw hoogsensitieve natuur. 

Want. Okay. Stel. Je bent er klaar voor - om die zachte kracht van jou TOTAAL te gaan verkennen, omarmen, ontwikkelen en in je handjes te pakken! 

Je begint te lezen, te volgen, te liken, te luisteren, te copy-pasten, te … 

Om dan te merken dat het bij jou precies zo niet op gang komt… 

Hoe krijg je jezelf van ‘geïnspireerd’ naar ‘een echte verandering in jouw leven’? 

Hoe krijg je de massa beschikbare informatie gestructureerd? 

Hoe maak je het tot iets wat op jouw lijf is geschreven?

In welke volgorde zet je al die stappen om daar te komen waar je wil zijn?

Blijf je steken ergens bij de start, de theorie en de goede voornemens? 

Vaak komt dat omdat je al een heeeel lange tijd chronisch overprikkeld door het leven holt - helemaal naast de kwestie van je hoogsensitieve natuur.

De overprikkeling is een van de meest voorkomende lastigheden in het leven van hoogsensitieve personen. Je wordt dagelijks door een nooit eindigende stroom van prikkels bestormd en daar ben je niet voor gemaakt.

Misschien ben je daardoor al wel eens even of voor langere tijd ‘buiten gebruik’. 


Alles is feller, sneller, intens en complex. Ik klap regelmatig toe, sluit me af. Iets zet zich dan als een waas over mijn lichaam, denken, voelen, doen en laten. Ik verlies ook al wel eens mijn shit en verander dan in een echte feeks. Mijn vulkaan barst uit, mijn rivier stroomt over, mijn gebouw stort in. Achteraf sla ik mezelf daar dan ook nog eens voor op de kop - wat een lastig mens ben ik toch.

Ik hou vol maar daar is alles dan ook mee gezegd. Ik zit vastgedraaid in cirkels en heb geen idee hoe ik eruit kan raken en hoe lang ik het nog ga volhouden. Het is me allemaal regelmatig te snel, te veel, té …. Wanneer ga ik definitief kapot, dol draaien, mijn grip verliezen of fataal over kop gaan?

Ik heb heel veel stress, ben vaak bang, onzeker, rampzalig… Ik voel zoveel, ik denk zoveel, ik doe niet genoeg, mijn lichaam protesteert (kies: mijn darmen slaan tilt, ik sta weer vol rode vlekken, ik heb nog maar eens hoofdpijn, ik ben misselijk, duizelig, ijl, zo moe …), … er is zoveel dat blijft hangen, plakken, malen… er dreigt een system fail of shut down en ik zit in een serieuze energiecrisis.

Want het doet iets met een mens. Chronische overprikkeling brengt overweldiging, vermoeidheid, pijn en ‘mysterieuze symptomen’, (energie)ziekte met zich mee… Het kleurt je relaties en communicatie en het maakt van ons allemaal soms echt gevaarlijke of miserabele wezens. 

Overprikkeling altijd voorkomen is een illusie. 

Feit is wel dat die constante overprikkeling je tegenhoudt om op je eentje zomaar even die stappen vooruit te zetten die nodig zijn om je gevoeligheid ten volle te kunnen omarmen, ontwikkelen, vertrouwen en te activeren om er dan iets vervullends van te gaan maken. 

Prioriteit nummer 1 én eerste stap in jouw proces van duurzame verandering is dus meester worden over de prikkels en je energie om zo op de weg en in het ritme te raken die je dichter brengt bij jouw sensitieve natuur. Wil jij zo als intens gevoelige mens een mooi sensitief leven gaan vorm geven dat helemaal bij je past, maar raak je overweldigd en zie je door het bos de bomen niet, door alles wat daar bij komt te kijken? 

Dan is deze training er voor jou.  


Hoi, ik ben Annelies, gevoelige zinzoeker en bezielster van Sterk Sensitief. 

Ik weet nog maar een tiental jaar dat hoogsensitiviteit een ding is, dat ik ben. 


Ik was van alles, maar die eigenschap had geen naam. Het was er gewoon onder de vorm van rariteiten en afwijkingen van de norm, heel wat hyperactief gedrag en veel zijn, denken en gevoel. Een groot gedeelte van mijn leven voelde ik me dan ook enigszins ‘anders’. Ook al wel eens ‘niet begrepen, gezien, erkend’ of ‘alleen’. Want er was geen kader om de intensiteit te omvatten. 

Hoogsensitiviteit en chronische overprikkeling op het spoor komen heeft voor mij veel veranderd. 

Het moedigde me aan om terug te keren, tegen de stroom in. Weer naar ‘daar’ en dat ‘daar’ is ‘altijd onderweg’ steeds dichter bij mijn natuur, en die dingen doen die me zo vervullen.

Ik wens het je toe! 


Ik vertel je nog graag meer over wat de DIY training juist inhoudt: 


De roadmap: terug naar jouw natuur in 4 'levels' 

In deze DIY online training ga je overprikkeling doorprikken, voorkomen en aanpakken:


Level 1: ZIEN

 • Je snapt hoe jouw hoogsensitief ‘systeem’ aan de slag gaat met al die prikkels: sneller, vaker, feller en complex
 • Dat ‘snappen’ helpt je om te zien wat je nodig hebt en het een plekje in jou te geven dat er mag zijn: het krijgt tijd en ruimte
 • Je ontdekt 6 verschillende types van sensitiviteit - mentaal, lichamelijk/zintuiglijk, emotioneel, chemisch, sociaal en energetisch 
 • Je brengt jouw gevoeligheid met zijn ‘unieke blauwdruk’ in kaart: hoe jij vooral prikkelbaar en ‘intens’ bent 
 • En waar je overweldigd en uit evenwicht bent geraakt mét een link naar jouw unieke krachten en challenges


Level 2: HOREN

 • Bij elk type van sensitiviteit zie je hoe overprikkeling er zich kan manifesteren
 • en hoe verstoringen in je geest, lichaam en ziel allerlei lastigheden veroorzaken. Je ontdekt wat er aan de wortel ligt van al die ‘mysterieuze klachten’ die je zo hinderen
 • ‘Symptomen’ in deze 6 types van sensitiviteit ga je kunnen decoderen als helpende clues van je systeem dat op zoek is naar evenwicht en wel-zijn
 • We kijken achter de schermen: naar je funky zenuwstelsel, brein en filters
 • Je gaat akkoord met een aantal ‘logische gevolgen’ hiervan:
 • waarom je zo vatbaar bent om terecht te komen in de ‘loop’ van chronische over-stimulatie, vermoeidheid, pijn en stress 
 • waarom een ‘standaard’ aanpak voor jou niet zo werkt
 • Je krijgt goesting om te starten met een aantal duurzame gewoontes en rituelen


Wat is er toch mis met mij? Ik voel me vaak zo anders, zo zwak, zo niet begrepen, verloren. Anderen vinden het maar raar hoe ik doe en ben en kunnen mij vaak niet volgen. Hun goede raad is voor mij gemakkelijker gezegd dan gedaan: ‘gewoon’ stoppen met denken, het ‘los’ laten, chillen, het is toch allemaal niet zo erg… De dingen die mij bezig houden zijn precies zo anders dan bij de mensen in mijn omgeving. Ik heb veeeel en vaak gemengde gevoelens.

Ik ben mijn eigen grootste criticus. Wat een ander over mij denkt of zegt is een groot ding. Als ik kritiek krijg dan neem ik dat heel persoonlijk. Dat kan me dagen bezighouden

Ik denk veel. Ik spring ook regelmatig op de pieker-trein en die rijdt de hele nacht door. Het houdt me uit mijn slaap, de piepkleine en ook de hele grote dingen. In het donker worden het echte monsters die me bij de keel pakken. Ik maak me vaak en snel zorgen. Over dingen die geweest zijn, die nog moeten komen, die er misschien nooit gaan komen, de zorgen van een ander. Ik ben dan ook regelmatig rusteloos, ongemakkelijk, gespannen, nerveus, moe en opgebrand. Ik voel me regelmatig verdwaald, de weg en mezelf kwijt. Ik doe maar wat.Level 3: LUISTEREN 

 • Je ontrafelt een aantal veel voorkomende ‘triggers’ van jouw hypersensitiviteit
 • Je ziet het veel beter aankomen en weet waaraan je kan merken dat je overprikkeld bent of raakt
 • Je krijgt inzichten, handvaten, technieken en tools om je dagen en leven meer te matchen met en luisteren naar wat je nodig hebt —> met onmiddellijk effect op je comfort, gezondheid en energie: 
  • Je gaat ‘bewuster’ heel concreet in je doen en laten doseren, beschermen, ontspannen en rust en energie vinden
  • Om troubles te voorkomen of aan te pakken ga je werken met je omgeving, focus, energieboekhouding en planning en installeer je een aantal must-haves in je ‘zelfzorg’
  • Je ontdekt wat voor jou ‘ontprikkelend’ en ‘ont-spannend’ werkt en hoe je kan bufferen 
 • Je verkent je lichamelijke gevoeligheid en kan in je lijf zakken en thuiskomen


Ik wil het altijd goed doen voor een ander en er voor die ander zijn. Grenzeloos, zodat ik zeker niemand teleur stel. Wat ik nodig heb is hierbij niet zo belangrijk.  Er bij horen is voor nu belangrijker dan mezelf zijn. Trouwens, zorgen voor mezelf, wanneer zou ik dat nog moeten doen.

Ik wil sociaal zijn… dat is voor mij super belangrijk, maar ik word daar zo moe van … en het masker dat ik meestal draag weegt zo zwaar.

Level 4: DOEN 

 • Je gaat je zintuigen gebruiken om ongemakken in je hoofd, gevoel en lichaam te verlichten
 • Het wordt rustiger in je hoofd met technieken om stress, perfectionisme en overweldiging te tackelen om zo je krachtige brein te doen schitteren
 • Je stapt van de emotionelerollercoaster’ en staat en communiceert frisser, steviger en écht aanwezig
 • Je vindt manieren om te verbinden met anderen mét gezonde grenzen. Zo kan je vanbinnen gerust dicht bij je zelf blijven én buiten tegelijk voluit bij anderen zijn. Zo kan je je empathie volop benutten als een kracht mét voldoende behoud van energie
 • Want je energie is key en mag stromen! Je krijgt je geest, lichaam en ziel op een rijtje en brengt jezelf in een goede flow door jezelf te voeden, te beschermen en je innerlijke purpose te realiserenOp het einde van deze rit ben je een fameus stuk op weg om niet langer overmeesterd, maar meester te worden over de prikkels met jouw hoogst persoonlijke Eerste-Hulp-Bij-Overprikkeling handleiding en kit en een hernieuwde straffe connectie met jouw hoogsensitieve natuur! 

Het is terug helder en rustig in jouw gevoelige systeem. Je stapt uit de ruis. Bewust. ‘Opgeklaard’ en dus ‘klaarder’ ligt als je dat wil de weg nu helemaal open om alle unieke potentieel verder uit jezelf te gaan bevrijden en je gevoeligheid nog verder te gaan versterken. Geen mysterie, maar magie en energie. Geen willekeur, maar meesterschap. Geen bweeh, maar ten volle zijn. Niet eenzaam en alleen, wel geconnecteerd en thuis in jezelf en de wereld. 

En vanuit die veilige plek kan je verder een mooi sensitief leven gaan vorm geven waar je met heel je wezen op je gemak kan floreren, creëren en vrijuit je plaats innemen in het grote geheel. Praktisch 


De DIY training 

bevat: 

 • 4 modules online video-lessen die je op eigen tempo kan doornemen: in totaal 5u aan waardevolle inhoud
 • "Let’s play" - challenges tussendoor waarmee je kan experimenteren
 • BONUS: het E-boek ‘Over prikkels’: dé Eerste-Hulp-Bij-Overprikkeling bijbel ( > 50p's)


Je investeert 280 EUR incl BTWBen je klaar om te 'doe het zelven'

Ben je er helemaal klaar voor  --> vul dan in het formulier op deze pagina je contactgegevens in en je krijgt dan meteen een mailtje met een betaallink en verdere details om er meteen aan te kunnen beginnen. 

Wil je eerst nog eens proeven hoe het is om online met me aan de slag te gaan check dan zeker het gratis 

Aarzel niet om even contact te nemen wanneer je eerst nog een vraag hebt !


 • {{ message }}
 • {{ bookable_message }}
 • {{ event_message }}
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x