Natuur en dier

Natuur en dieren als partner

Ik vertel je nog graag over mijn grootste inspiratiebron en energiegever. Mijn krachtbron die me elke dag helpt om het beste van mezelf te geven en dat verschil te maken. Over de manier die voor mij het beste ‘werkt’ om samen met jou op pad te gaan en ‘make the magic happen’.

Groen maakt gezond! Wist je dat? De natuur, bos en dieren zijn belangrijk voor mij. Ik kan niet zonder, dat is een feit. Maar eigenlijk voor iedereen, dat is bewezen.

De uitdaging is ook om nu, meer dan ooit, goed zorg te dragen voor onze planeet. Ik wil jullie graag, als dat nog niet gebeurd is, ‘besmetten’ of ‘injecteren’ met een sterke dosis liefde voor de natuur of die terug wakker maken. 

Ik trek heel graag met je de natuur in, op zoek naar inzichten, oude wijsheden en natuurwetten in het bos en bij de dieren. Het is steeds weer alsof we een eiland betreden met heel veel rust, ruimte, veiligheid en vertrouwen.

De dieren die we onderweg ont-moeten kunnen ons wijze dingen tonen of zijn soms als een spiegel waarin we naar ons zelf kunnen kijken. Soms zijn het geiten, soms paarden, pony’s, koeien, de koereiger, het kleinste vogeltje of waterdier… In welke gedaante dan ook, als ze opduiken op ons pad, zijn ze als gelijkwaardige partners. Ze moeten ons niets! Er gewoon zijn, op hun manier, hun ritme en in keuzevrijheid is meer dan voldoende. We gaan dus alleen voor win-win situaties met de dieren en de natuur. Alleen zo kunnen we volgens mij van elkaars krachten genieten.

Wanneer een dier trouwens ‘echt kiest’ om bij jou te zijn, om zich met jou te verbinden, vanuit zijn innerlijke kracht, vanuit zijn karakter, vanuit zijn natuurlijke omgeving, …of wanneer je ‘oplost’ in de natuur is dat echt een topervaring.


Begeleiding met ezels

En dan moet ik het toch ook nog even hebben over mijn passie voor deze fantastische dieren. De ezels! In het individuele basistraject krijg je wel eens de kans om hen te ontmoeten op de boerderij. 1 dag per week ben ik op de ezelboerderij van mijn zus, ezelboerderij De Hoef. Dat is altijd een topdag.

Wanneer je in de wereld van de ezel fijn wil vertoeven ga je best op verkenningstocht. Je ontdekt dan alles over vertrouwen, over hun taal (dierentaal is lichaamstaal), over hoe ze echt zijn (hier en nu als een ezel in ezeltijd), over hoe ze zorgen voor zichzelf en elkaar, over hoe harmonieus samen leven in kudde, over draadloze verbinding en doen, denken, leren, voelen en schitteren als een sensitief krachtdier!

Wat kan jij dan voor deze dieren betekenen? In de omgang met alle dieren en natuur, maar in het bijzonder met ezels, is sensitiviteit een superkracht! Sensitieve mensen kunnen hen haarfijn begrijpen en aanvoelen. Dit helpt om hun gezondheid en welzijn te kunnen inschatten, want hun signalen zijn vaak subtiel. Dit helpt om de juiste houding te vinden om samen met hen te kunnen leren, groeien en spelen. Het helpt om samen te zoeken naar wat te doen bij overprikkeling en blokkades, er zijn altijd wel ezelbruggetjes te maken. Het helpt hen om te groeien en kunnen schitteren in hun werken met mensen. 

Ik kan er uren over praten, over Dorke, Evarist, Bonnie, Odette, … over hun ware aard en over hoe ze inzetten in begeleiding, … (geef me een seintje wanneer je er meer over wil weten, ook over een begeleiding op maat).


Op welke manier dan nog ?

We gaan ook met aandacht ‘ervaren’.  Omdat ik het belangrijk vind dat je niet alleen met het hoofd dingen ‘weet’, maar ze ook echt kan voelen en doorleven. 

Dat wil zeggen dat we ‘mobiel’ gaan, steeds ‘buiten’ en in ‘beweging’ op verschillende mooie plekken in de natuur.

We kijken naar wat er was en wat er komen mag, maar vertrekken daarbij altijd van de kracht en het tempo van het hier en nu. 

Mijn manier om jou te begeleiden is persoonlijk, echt, met wat humor én gefundeerd.

Lees hier hoe we er aan kunnen beginnen.

Natuur en dier
keyboard_arrow_up
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x