Natuur en dier

Natuur en dieren als partner

Dieren en natuur zijn mijn grootste inspiratiebron, oplaadpunt en energiegever. Mijn krachtbron die me elke dag bijstaat om het beste van mezelf te geven en verschil te maken. Een zo 'natuurlijk' mogelijke manier van zijn werkt gewoon het best voor mij. 

Groen maakt gezond! De natuur, bos en dieren zijn voor mij wezenlijk belangrijk. Ik kan niet zonder, dat is een feit. Maar eigenlijk gaat dat op voor iedereen, dat is bewezen.

De uitdaging is dan ook om nu, meer dan ooit, goed zorg te dragen voor onze natuur. Ik wil jullie graag, als dat nog niet gebeurd is, ‘besmetten’ of ‘injecteren’ met een sterke dosis liefde voor de natuur of die terug wakker maken. 

Ik trek heel graag met je de natuur in, om te scharrelen naar inzichten, oude wijsheden en natuurwetten in het bos en bij de dieren. Het is steeds weer alsof je dan een eiland betreedt met heel veel rust, ruimte, veiligheid en vertrouwen.


Het heeft heel wat voeten in de aarde om uit je hoofd te raken... 

De dieren die we onderweg ont-moeten kunnen ons wijze dingen tonen of zijn soms als een spiegel waarin we naar ons zelf kunnen kijken. 

Soms zijn het geiten, soms paarden, pony’s, koeien, de koereiger, het kleinste vogeltje of waterdier…

In welke gedaante dan ook, als ze opduiken op ons pad, zijn ze als gelijkwaardige partners. Ze moeten ons niets! Er gewoon zijn, op hun manier, hun ritme en in keuzevrijheid is meer dan voldoende. 

Ik ga dus alleen voor win-win situaties met de dieren en de natuur. Alleen zo kunnen we volgens mij 'echt' bij mekaar komen en van elkaars krachten genieten.

Wanneer een dier trouwens ‘echt kiest’ om bij jou te zijn, om zich met jou te verbinden, vanuit zijn innerlijke kracht, vanuit zijn karakter, vanuit zijn natuurlijke omgeving, …of wanneer je ‘oplost’ in de natuur is dat echt een topervaring.


Gewoon maar een beetje bestaan met de ezels in ezel-tijd

En dan kan ik het niet laten om het toch ook nog even te hebben over mijn passie voor deze fantastische dieren. De ezels! Regelmatig ga ik bij hen zijn en bijtanken. Jaren geleden verdiepte ik me al in de wereld van therapeutisch werken met begeleiding van dieren en kwam ik bij ezels uit. Omdat dat zo moest zijn geloof ik dan. 

Wanneer je in de wereld van de ezel fijn wil vertoeven vertraag je best. Ga je na het harde werken vooral zitten en kijken en zo op verkenningstocht. Je ontdekt dan alles over vertrouwen, over hun taal (dierentaal is lichaamstaal), over hoe ze echt zijn (hier en nu als een ezel in ezeltijd), over hoe ze zorgen voor zichzelf en elkaar, over hoe harmonieus ze samen leven in kudde, over draadloze verbinding en doen, denken, leren, voelen en schitteren als een sensitief krachtdier!

Wat kan ik dan voor deze dieren betekenen? In de omgang met alle dieren en natuur, maar in het bijzonder met ezels, is sensitiviteit een superkracht! Sensitieve mensen kunnen hen haarfijn begrijpen en aanvoelen, zich inleven en invoelen hoe het voor hen is. Dit helpt om hun gezondheid en welzijn te kunnen inschatten, want hun signalen zijn vaak subtiel. Dit helpt om de juiste houding te vinden om samen met hen te kunnen leren, groeien en spelen. Het helpt om samen te zoeken naar wat te doen bij overprikkeling en blokkades, er zijn altijd wel ezelbruggetjes te maken. Het helpt hen om te groeien en kunnen schitteren in hun leven en werken met mensen. 

Ik kan er uren over praten, over Dorke, Evarist, Bonnie, Odette, … over hun ware aard en over hoe ze inzetten in begeleiding, ...


Op welke manier dan nog ?

Als je met natuur en dieren wil werken, vraagt dat ook om met aandacht ‘ervaren’.  Het is ook gewoon belangrijk dat je niet alleen met het hoofd dingen ‘weet’, maar ze ook echt kan voelen en doorleven

Dat wil zeggen dat wanneer je met mij op pad wil, terug naar je hoogsensitieve natuur, naar wel-zijn, naar je zin-ergie ... we meestal (tenzij extreme weersomstandigheden of overmacht ons daarin verhinderen) ‘mobiel’ gaan, steeds ‘buiten’ en in ‘beweging’ op verschillende mooie plekken in de natuur.

We kijken naar wat er was en wat er komen mag, maar vertrekken daarbij altijd van de kracht en het tempo van het hier en nu. 

Mijn manier om jou te begeleiden is persoonlijk, echt, met wat humor én gefundeerd.

Lees hier hoe we er aan kunnen beginnen.

Natuur en dier
keyboard_arrow_up
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x