Tevreden

Lees hier een paar getuigenissen van tevreden mensen die groeiden in hun zachte kracht en trooper werden van de sterk sensitieve tribe!

star
star
star
star
star

Toen ik startte was het lastig. Ik bleef vastlopen in steeds terugkerende momenten van overprikkeling die zich uitten in ongecontroleerde woede-aanvallen. Ik kan nu spreken van overprikkeling maar dat had ik op dat moment nog niet eens door.   Ik probeerde mee te lopen met ‘een flow’ die voor mij niet comfortabel voelde. Ik deed maar wat en stond niet stil bij wat ik of mijn lichaam nodig had. Dit resulteerde in een periode waarin ik me heel slecht heb gevoeld en niet meer tot mijn dagdagelijkse activiteit kwam.   In de 1:1 coaching heb ik mezelf én mijn hoogsensitiviteit leren kennen. Ik werd steeds beter in ook voor mezelf kiezen ipv alleen maar gericht te zijn op de andere en/of mijn omgeving. Ik probeer nu te luisteren naar mijn lichaam en signalen te herkennen. Ik probeer ook zoveel als mogelijk mijn omgeving af te stemmen zodat deze als comfortabel aanvoelt. Zelfzorg en hersteltijd hebben ruimte gekregen in mijn leven.   Ik leef bewuster, mijn zelfkennis is vergroot en ik kan beter zorg dragen voor mezelf. Ik kan taal geven aan mijn innerlijke belevingswereld. Ik durf zeggen dat ik me beter in mijn vel voel doordat ik mezelf begrijp. De stap zetten om eraan te beginnen was niet eenvoudig. De eeuwige twijfelaar in mijzelf kwam naar boven. Is dit wel de juiste keuze? Zal ik hier de juiste inzichten krijgen? Durf ik deze investering in mezelf maken?   Het samen op pad gaan met Annelies, de betrokkenheid, een veilig gevoel, inzichten afgestemd op mijn verhaal…  Als ik terugkijk op mijn traject ben ik trots op mezelf dat ik koos voor mezelf en mijn persoonlijke ontwikkeling.  

LISE, 1:1 COACHING

star
star
star
star
star

Praten schrikt me af, woorden zijn moeilijk voor mij. Ik heb ook een sterke connectie met de natuur en dieren. Dus deze begeleiding leek me iets voor mij. Natuur heeft me al heel veel geholpen. De stilte, de aarding. Het werkt voor mij. De sessies bij Annelies zijn heel ‘persoonlijk’ en ‘oprecht’. We waren echt samen op weg. Vaak heb ik eerder in begeleiding het gevoel gehad dat die andere persoon boven mij stond en ik ergens daar onder. Bij Annelies was het op 1 lijn, in balans, ze was er ook echt als persoon. We gingen samen op ontdekking, samen creëren, verder kijken. Ik ging dan nadenken over dingen die werden aangereikt, waar ik me dan verder in kon verdiepen. Het is ook een ‘reality-check’ of geeft een bevestigend gevoel. Zo ontdekte ik tools die voor mij werkten. Ik kon mijn hart luchten. Het was niet zomaar ‘ik geef je info en doe jij er dan maar wat mee’. Dat maakte het bijzonder. Het waren ook altijd ‘ervaringen’ die we samen deelden. Ik kijk nu nog heel vaak naar de foto’s of naar mijn spulletjes die ik verzamelde tijdens ons traject. Dat laadt me dan altijd op. Ik heb geleerd dat me kwetsbaar opstellen supermooi is. Wanneer je het toont komen veel mensen naar je toe met een zelfde probleem. Ik heb ook leren vertrouwen op mijn gevoel. Ik heb ervaren dat wanneer ik afga op mijn gevoel meer en de juiste dingen gebeuren. Dat zit in kleine dingen. Ik heb geleerd om met vertrouwen in moeilijke of nieuwe situaties te stappen. Dan kan ik mezelf gerust stellen. Ik voel me nu meer in balans met mijn sensitiviteit. Nu is het echt ok. Ik heb ook een aantal ‘tools’ die ik kan gebruiken. Ik ben nu vooral nieuwsgierig naar meer. Ik wil nog meer weten, begrijpen. In de periode dat ik het moeilijk had voelde ik toen heel sterk ‘ge kunt dit niet alleen’, je moet hulp vragen. Daar is veel moois en beter uit voort gekomen.

LOBKE, 1:1 COACHING

star
star
star
star
star

Het is nog niet zo slecht om Hoogsensitief te zijn, het heeft zo zijn voordelen. Dat is het toppunt van wat ik heb geleerd bij Sterk Sensitief en dat vat alles samen. Het is gedraaid naar het goede. Elke dag is nu een nieuw begin. Nu voelt het alsof ik de overprikkeling, echt het zwaarste probleem, echt heb overwonnen. Ik zie het aankomen, ik kan situaties beter inschatten, ik weet waar ik op moet letten. Ik ben ook gestopt mezelf te verstoppen achter een lach en mezelf bij vrienden heel de tijd aan te passen om kritiek of ruzie te voorkomen. Op een dag was ik dat beu. Stapje voor stapje werd ik meer open over ‘mezelf zijn’, tot ik ‘mezelf was’. Mijn ‘gekke grappige zelf’. Ik kan het ook beter uitleggen wanneer ik niet begrepen word. Omdat ik het zelf beter begrijp en kan verwoorden. Dat niet begrepen worden vond ik heel erg, ik voelde me altijd schuldig. Hoe ik me voel is nu niet moeilijk meer. Tussen slecht en goed zitten nu van alle details. Ik kan nu veel meer genieten van alles. Echt hele kleine dingen. Op een slechte dag weet ik dan dat ik het zo terug goed kan maken. Ik ben er trots op dat ik dat nu kan. ‘Misschien kan ik dit doen en dan kan ik me beter voelen’. Ik heb mij direct thuis gevoeld bij Annelies, ik voelde – ik ben hier ok zoals ik ben. Ik kan hier gewoon mezelf zijn, zonder kritiek of oordeel. Annelies begrijpt me en herkent alles wat ik zeg. Mijn vorige begeleiders bedoelden het goed, maar ze begrepen me niet, ze ‘interpreteerden het anders’ dan wat ik bedoelde en de tips die ik kreeg pasten niet bij mij. Onze afspraken zijn altijd een leuke mix van eens wandelen, gezellig babbelen, bij de ezels, in de tuin… Het buiten zijn doet echt heel veel. Je kan echt veel leren van de natuur. Ik ben ook echt een ‘natuurmens’. Ik heb veel geleerd op kort tijd, zonder dat ik het echt doorhad. Je beseft niet dat je aan het bijleren bent. Je zoekt bij elke situatie een weg naar de oplossing voor dat probleem. Je krijgt tips, je probeert die, je komt terug dat werkte – dat werkte voor mij niet. Ik dacht ‘amaai’ als ik zo terugkeek. Wanneer is dat allemaal gebeurd?

LOTTE, 1:1 COACHING

star
star
star
star
star

Wat ik voel is een onbeschrijflijk groot gevoel van dankbaarheid. En ik denk met een warm gevoel terug aan onze samen onderweg zijn in een groepje met bijzondere mensen. Ik vond erkenning. Dankzij de informatie over hoogsensitiviteit die op een luchtige en speelse manier werd overgebracht, steeds in verbinding met bos, natuur en dier. Ik vond herkenning dankzij gelijkgestemde mensen, verbinding, echte contacten, waar ik al zo lang naar op zoek was. Wat ik vooral geleerd heb is om mijn hoogsensititviteit te proberen omarmen. Mijn kwelling “ik voel me zo anders”, “onbegrepen” “leeggelopen” “grenzeloos”, “overladen” “onverbonden” – kan eindelijk omgebogen worden naar iets bijzonders. Ik voel zo veel meer, ik zie zo veel meer, ik kan eindeloos opladen in de natuur. Door het traject heb ik geleerd wat ik nodig heb om te ontprikkelen, het was een aanzet naar zachtjes groeien naar sterk sensitief. Ik ben zo blij en dankbaar dat ik niet getwijfeld heb om dit voor mezelf te doen, een traject met effect!

KIM, een bondgenoot

Tevreden
keyboard_arrow_up
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x