Waarom

De behoefte om de natuur in te trekken zit in onze genen ingebakken. Onze gezondheid verbetert wanneer we ons in de natuur bevinden, onze gezondheid lijdt eronder als we ervan gescheiden worden. We zijn nog nooit zo ver verwijderd geweest van het één worden met de natuur, en we hebben nooit eerder zo gescheiden van de natuur geleefd. 

Waarom geen bosbad op voorschrift? Geen ander medicijn heeft zo’n directe invloed op je gezondheid als een wandeling in een schitterend bos. Een heleboel wetenschappelijk onderzoek toont dit ondertussen aan.

Investeer in de ont-wikkeling van de vastgelopen of verwaarloosde relatie tussen jezelf en de natuur. Voor je eigen gezondheid, maar ook voor de gezondheid van onze gemeenschappen en planeet. Zelfs een kleine hoeveelheid tijd doorbrengen in de natuur heeft onmiddellijk en rechtstreeks effect! Uiteraard is het voor Hoogsensitieve personen een ideale manier van ‘ontprikkelen’ en bij jezelf komen.

Wat

De kunst van het bosbaden is de kunst van het verbinding maken met de natuur via onze zintuigen. 

All we have to do is accept the invitation, mother nature does the rest

Qing Li, 2018

Bosbaden is veel meer dan gewoon wandelen in het bos. We brengen ons ritme in de pas met de natuur, in dat huidige moment. Onze zintuigen slaan de brug tussen onszelf en de omgeving. Zonder doel, maar met een duidelijke intentie kan je alleen zijn in groep. Er ontstaat een stil gesprek tussen het bos en de mens. In de verbinding  begin je te putten uit de enorme hoeveelheid voordelen die de natuur biedt en worden die natuurlijke effecten van het bos optimaal benut en versterkt. Eens ‘afgeremd’ en in harmonie met de omgeving en het moment kan ons zenuwstelsel ‘resetten’. Kalmerende beelden, geluiden, sensaties, geven onze hersenen even rust.  Lichaam en geest keren terug naar een natuurlijke staat en worden verfrist. De helderheid  en ruimte worden omgezet in probleemoplossend vermogen, doorbreken van creatieve blokkades, een helder kijken en denken en vriendelijke en liefdevolle houding. Tegelijk worden we eraan herinnerd dat we deel uitmaken van iets wat groter is dan wijzelf.

De gids die het bosbad begeleidt opent de deuren door specifieke uitnodigingen tot interactie uit te sturen. 

Neem vrijblijvend contact voor meer informatie of inschrijven.

Zie Kalender voor jouw eerstvolgende kans om deel te nemen aan deze ervaring !